Toimitilat

mervi.polvinen(at)evl.fi

Erkki Kilponen

Kuvat

Kuhmon kirkko on rakennettu vuonna 1816. Ajan uusklassista tyyliä heijastelevan kirkon alkuperäinen suunnittelija oli pietarsaarelainen Jacob Rijf. Kellotapuli valmistui vuonna 1862 Carl Ludvig Engelin piirustusten mukaan.

Talvisodan pommituksissa kirkko vaurioitui käyttökelvottomaksi. Kokonaan uuden kirkon rakentamista harkittiin, mutta vaikutusvaltaiset julkiset vetoomukset saivat seurakunnan kuitenkin ryhtymään korjaustöihin. Nykyiseen asuunsa kirkko on korjattu vuonna 1985 ja sinne mahtuu 1500 sanankuulijaa.

Vuonna 1999 Sotkamon Urkurakentajat Oy valmisti kirkkoon uudet, pohjoismaista romanttista tyyliä edustavat 38-äänikertaiset urut.

Jumalanpalvelus on pyhänä klo 10. Ehtoollisen vietto on yleensä kaksi kertaa kuukaudessa. Kuhmon kirkko toimii kesäisin ns. tiekirkkona.

Kuhmon seurakuntakeskus Tulosta
seurakuntakeskus.jpg
srk_keskus_ks.jpg
Kuhmon seurakuntakeskus
Kirkkotie 6-8

seurakuntamestari
Mervi Polvinen
mervi.polvinen(at)evl.fi

Hinnasto

Seurakuntakeskus on valmistunut v. 1966 ja sen on suunnitellut arkkitehti Esko Laitinen. Muutostöitä on tehty v. 1977, 1989, 1995 ja 2005. Seurakuntasaliin ja kahvioon mahtuu yhteensä 160 henkilöä.
Ruokailutilat on 80 hengelle.

Seurakuntakeskuksessa sijaitsevat salin ohella seurakunnan toimistot, kokoustilat ja lähetyssoppi sekä partion tilat.

Seurakuntakeskuksessa aloitettiin mittava peruskorjaus elokuussa 2011.  Peruskorjaus valmistui alkukesän 2012 aikana.  Peruskorjauksen kokonaiskustannusarvio oli 1,7 miljonaa euroa.

Lentiiran kirkko Tulosta
lentiira10.jpg
lentiiran_kirkko_sislt.jpg

Lentiiran kirkko
Lentiiran kirkkotie 51
88930 LENTIIRA

Lentiiran kirkon emäntä - vahtimestari
   Eila Makkonen

lentiiran_seurakuntatalo.jpg
Lentiiran seurakuntatalo.

Seurakuntakodin tilavuokra

Lentiiran nykyinen kirkko on rakennettu vuonna 1991 edellisen kirkon
kivijalalle ja sen on suunnitellut arkkitehti Hannu Pyykkönen Suomussalmelta. Kirkon siipiosa, jossa sijaitsee seurakuntakoti, valmistui vuonna 1979. Samalla paikalla aikaisemmin sijainnut kirkko joutui tuhopolton kohteeksi vuonna 1989.

Kirkkoon puusta, tekstiilistä ja lasista tehdyn alttariristiveistoksen on suunnitellut Klaus von Matt. Urut on rakentanut Urkurakentamo Tuomi ja ne ovat 14-äänikertaiset.

Lentiiran kirkkosaliin mahtuu 150 henkilöä ja kerhohuoneessa on lisäksi tilaa 70 henkilölle. Lentiiran kirkko toimii kesäisin ns. tiekirkkona.

Paloniemen leirikeskus Tulosta
paloniemi10.jpg

Paloniemen leirikeskus
 Paloniementie 200
paloniemenleirikeskus(at)luukku.com

Ritva Leppänen
 emäntä

Hinnasto

Paloniemen leirikeskus on suljettu talvikauden ajan 1.12.2016-30.4.2017.

Paloniemen leirikeskus on Kuhmon seurakunnan omistama leiri- ja majoituspaikka. Se sijaitsee kauniilla paikalla, Ontojärven rannalla,
noin 15 km Kuhmon keskustasta.

Leirikeskus sopii erinomaisesti leirien, kurssien ja perhejuhlien pitopaikaksi, jossa keittiön palvelut ja majoitustilat ovat käytettävissä. Paloniemen leirikeskuksessa on hyvät mahdollisuudet järjestää myös erilaisia päivätilaisuuksia, kuten retkiä, koulutuksia ja perhejuhlia.

Päärakennus valmistui v. 1987 ja sen on suunnitellut arkkitehti Hannu Pyykkönen. V. 1989 tehtiin muutostöitä, joissa rakennettiin alakertaan oleskelu- ja luokkatilat.

Saliin ja ruokailutilaan mahtuu n. 80 henkilöä. Majoitustilaa on 100 henkilölle. Yöpymispaikkoja on n. 80, joista 40 paikkaa on varustettu mukavuuksilla, sisältäen minikeittiön.

Rannassa on kaksi saunarakennusta. Molemmat saunat ovat sähkölämmitteisiä. Uudemmassa saunarakennuksessa on sauna ja takkatupa, noin 20 hengelle. Takkatuvassa on ruoanlaittomahdollisuus. Ruokaa voi myös tilata keittiöstä, kun ruokailuun osallistuu vähintään 10 henkilöä.

Lähin naapuri on kilometrin päässä ja päätielle matkaa 2 km.

Siunauskappeli Tulosta
img_0367.jpg

Kuhmon Siunauskappeli
Kappelikuja 1

Jarmo Aalto
seurakuntapuutarhuri

Timo Piirainen
haudankaivaja

Hautaustoimi

Vuonna 1961 valmistuneen siunauskappelin on suunnitellut arkkitehti Jorma Paatola. Siunauskappeli peruskorjattiin vuonna 2007 Arkkitehti Simo Karjalaisen suunnitelmien pohjalta. Siunauskappeliin mahtuu 120 henkeä.

Siunauskappelissa on Urkurakentamo Tuomen vuonna 1989 rakentamat
9 äänikertaiset urut.

Iivantiiran seurakuntakoti Tulosta

iivantiiran_srk-talo.jpg
Iivantiiran seurakuntakoti

Iivantiiran seurakuntakoti
Juttuantie 2370
88760 IIVANTIIRA

Airi Väisänen
puh. 044 339 0649

Martti Väisänen

Tapahtumakalenteri
Iivantiiran seurakuntataloyhdistys

Vuonna 1981 talkoovoimin valmistuneen Iivantiiran seurakuntakodin omistaa ja sitä ylläpitää Iivantiiran seurakuntataloyhdistys.

Iivantiiran seurakuntakodilla toimitetaan jumalanpalvelus keskimäärin kerran kuukaudessa ja siellä järjestetään joka kesä perinteiset Kainuun hengelliset juhannusjuhlat. Taloon mahtuu 220 sanankuulijaa.

Muut kokoontumistilat Tulosta
karhunpolun_kerhotalo.jpg
 Piilolan seurakuntakoti,
Karhunpolku 2 N

Pienryhmien, isoiskoulutusten ja
toimituskeskusteluiden kokoontumispaikka

Ikolan pappila, Hyryntie 26

Päiväkerhojen ja muiden ryhmien
kokoontumistilat

Piilolan seurakuntakoti, Karhunpolku 2 N

Kirkkojen muistomerkit Tulosta

muistomerkki.jpg
Vanhan kirkon muistomerkki.

kirveskansan_kirkko2.jpg
Kirveskansan kirkon
muistomerkki.

Vanhan kirkon muistomerkki Kuhmonniemellä

Pitäjän ensimmäinen kirkko sijaitsi Kuhmonniemellä, noin 3 km:n päässä nykyisestä keskustasta. Paikalla ollut ristikirkko ja kellotapuli paloivat poroksi tuhopolton vuoksi toukokuussa 1804. Vuonna 1962 pystytetty muistomerkki sijaitsee Kuhmoniemellä peltoaukean keskellä Lammasjärven rannalla.

Kirveskansan kirkon muistomerkki Lentiirassa

Lentiiran ensimmäinen oma kirkko rakennettiin luvattomasti ja salaa. Se valmistui vuonna 1812 ja oli käytössä vuoteen 1940. Talvisodan viimeisenä päivänä tämä parin kilometrin päässä nykyisestä sijainnut ns. Kirveskansan kirkko poltettiin.