Tekstin koko:
 
 

Viikon sana Tulosta

Armon ja anteeksiantamuksen lähteelle

vk.jpg

Paimenpsalmi 23 on monille yksi tunnetuimmista ja rakkaimmista psalmeista. Paimenpsalmissa kuvataan Herran paimennettavana olevan osaa, jossa mitään ei puutu, elämä on yltäkylläistä. Hyvä paimeneemme Jeesus antoi henkensä ristillä meidän edestämme. Hän sanoi: ”Minä olen hyvä paimen, oikea paimen, joka panee henkensä alttiiksi lampaiden puolesta (Joh. 10:11).

 Hän kutsuu meitä kaikkia ihmisiä; elämässä onnistuneita, menestyneitä, epäonnistuneita, Jumalan kieltäneitä ja monin tavoin langenneita luokseen armon ja anteeksiantamuksen lähteelle. Me saamme jättää armon ja anteeksiantamuksen lähteelle kaikki syyllisyytemme ja elämämme taakat Vapahtajalle. Jeesus kutsuu meitä elämään yhteydessä Taivaalliseen, omistaan huolenpitävään Isään psalmin 23:6 sanoin: ”Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti”. Hyvä paimen johdattaa meidät vihreille, eläville laitumille ja veden äärelle, niin että heikkokin saa levähtää. Hän ohjaa oikealle tielle ja huolehtii jokaisen lampaan perille. Kuoleman, vihollisista viimeisenkin edessä me saamme kokea täydellistä rauhaa.

 Lammaslaumaa kaitseva paimen on hyvä paimen silloin, kun hän on valmis puolustamaan haltuunsa uskottua laumaansa oman henkensä uhalla. Hän ei säästä vaivojaan, jos joku lampaista on hädässä. Hän ei toimi itsekkäästi. Hän pitää vahvemmat kurissa ja tuo heikoimmat suojaan lauman keskelle. Hän on lähimmäinen lähimmäisilleen. Hän etsii eksyneitä, hyljättyjä ja heitä, jotka muut ovat tuominneet epätoivoisiksi kansalaisiksi. Hän nostaa, tukee, lohduttaa, opastaa ja pitää toivon liekkiä hereillä epätoivonkin keskellä. Hän on diakoninen lähimmäispalvelija, jolle ei ole vierasta ottaa vastaan apua hädän keskellä ollessaan ja ojentaa oma auttava kätensä hädässä sekä lähellä että kaukana oleville. Hän on yhteisvastuullinen toimija, joka ei aina saa kiitollista vastakaikua, mutta hän iloitsee ja on onnellinen yhdenkin eksyneen lähimmäislampaan autetuksi tulemisesta. Hän on sisäistänyt jokaisen ihmisen tärkeyden ja merkityksen Jeesukselle. Jeesuksen valmiuden ja tahdon kutsua jokainen kadonnut lammas takaisin laumaansa. Hyvän Paimenen auttava käsi on tarjolla meille kaikille sekä vanhoille että nuorille. Hyvä paimenemme Jeesus kantaa pienintäkin karitsaa, mutta lupaa myös ikääntyneille: ”Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan. Niin minä olen tehnyt ja niin yhä teen, minä nostan, kannan ja pelastan”. (Jes. 46:4).

 Kukaan meistä ei ole koskaan täydellinen lähimmäispalvelija, mutta voimme aina rukoilla Jumalan lampaina: ”Hyvä Paimeneni. Älä anna meidän joutua kauas luotasi, vaan ohjaa meitä armon ja anteeksiantamuksen lähteelle. Opeta meitä Hyvän paimenen esikuvan mukaan pitämään huolta lähimmäisistämme sekä lähellä että kaukana. Anna meidän levätä helmassasi, kun vihdoin olemme kotona Sinun luonasi. Aamen.”

Marjo Kyllönen
Yhteisvastuukeräyspäällikkö 2018
Kuhmon seurakunta 

 

 

 

 

 

 

 


KUHMON SEURAKUNTA, Kirkkotie 6-8, 88900 KUHMO • puh. 08 6172 371 (vaihde), fax  08 6141 954 • e-mail: kuhmo.seurakunta(at)evl.fi
Kirjaudu