Viikon sana Tulosta

Keskikesän juhla

vk.jpg

Vietämme keskikesän juhlaa Juhannusta.  Siniristiliput liehuvat saloissa. On lämmintä ja valoisaa.  Luonto kukoistaa.  Suvivirressä veisaame:
"Taas niityt vihannoivat ja laiho laaksossa.  Puut metsän huminoivat jo lehtiverhossa. Se meille muistuttaapi hyvyyttäs, Jumala, ihmeitäs julistaapi se vuosi vuodelta."
Miten pieni on ihminen, ja kuitenkin Jumala muistaa luotujaan .  Moni meistä  haluaa viettää kesää ja lomaa veden äärellä ja luonnon helmassa.
 Tänä kesänä moni iloitsee, on perhejuhlia ja saa olla terveeenä.  Joissakin kodeissa tai perheissä läheinen on sairaana ja hän tarvitsee erityistä apua ja tukea selviytyäkseen.
On myös koteja ja perheitä, joissa surraan ja kaivataan, koska läheinen ihminen on kuollut ja hän on muuttanut pois Taivaan suveen.  Taivaan kodissa ei  ole sairautta eikä kärsimystä, siellä ei enää tarvitse toisista erota.
 Meille kaikille julistetaan Jumalan armoa ja rakkautta Jeesuksessa Kristuksessa.
Nuoret lauloivat juhlassa :"Ylitse merten, kohti aavaa maailmaa Jumalan Henki meitä täällä kuljettaa.  Pitkä matkamme on, tie on tuntematon, mutta Jeesus itse johtaa kulkijaa. Yhdessä koimme pienen hetken elämää.  Jumalan rakkaus sydämiä lämmittää.  Hetki haihtuva on, mutta muuttumaton Jeesus Kristus aina vierellemme jää.
Kun suru kohtaa, kipu tarttuu sydämeen, rukous kantaa meitä uuteen huomiseen.  Tulkoon taistelu, työ, tulkoon murhe ja yö: Jumalamme nostaa jälleen uupuneen."

Juhannus on saanut nimensä Johannes Kastajasta. Johannes nimi tarkoittaa "Jumala on armollinen".  Johannes Kastaja saarnasi parannusta ja valmisti tietä Jeesukselle Kristukselle.  Hän sai kastaa Jeesuksen Jordan virrassa.  Silloin taivaasta kuului Jumalan ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa Häntä." Pyhä Henki laskeutui kyyhkysen tavoin Jeesuksen päälle.
Johannes Kastaja sai väistyä.  Jeesus aloitti julkisen toimintansa.  Jeesus on meidän Herramme.  Hän on lunastanut omansa vapaaksi synnin, kuoleman ja pahan vallasta viattomalla kärsimisellään ja kuolemallaan ja ylösnousemisellaan.  Hän on Isän oikealla puolella ja rukoilee meidänkin puolestamme.
 "Kun aika koittaa, kaikki murhe hälvenee.  Kun aika koittaa. Herran kansa riemuitsee. Jälkeen kaipauksen, jälkeen taistelujen uusi aamu ylitsemme valkenee."

Armollinen Jumala meitä auttakoon huomiseen. Elämämme on Hänen tiedossaan ja turvallisissa käsissään.
 Koko luomakuntaa Hän hoitaa ja hallitsee.

Tervetuloa kirkkoon ja hiljentymään. Tiekirkotkin  ovat auki Juhannuksen jälkeen.
Hyvää Juhannusta ja Valoisaa kesää!

Anna Liisa Hakulinen
Kappalainen