Viikon sana Tulosta

"Sanasi on lamppu"

vk.jpg

Syyspimeät ovat saapuneet. Aivan kuin muutos kesästä syksyyn olisi tullut yllättäen. On ollut aurinkoisia ja lämpimiä päiviä aivan viime aikoinakin. Kuitenkin joinakin päivinä on satanut paljon ja maa on saanut kaipaamaansa vettä. Lintujen muutto on alkanut. Pikkulinnut ovat syöneet itsensä pulleiksi, jotta jaksavat lentää pitkän matkan lämpimiin maihin.

Syyspimeällä autolla ajaessani huomaan, miten ajorata näkyy pimeällä paremmin heijastavien aurauskeppien reunustaessa teiden varsia. Erilaiset liikennemerkit ja kyltit auttavat myös ajamisessa. Mekin tarvitsemme tienviittoja ja valoa elämänmatkallamme. Mistä saada valoa elämän koettelemuksissa, kun sairaus, kärsimys ja murhe koettelevat. Kuka voisi auttaa ja rohkaista eteenpäin, kun matkanteko jo uuvuttaa ja voimavarat ovat vähissä. Lähimmäinen, matkakumppani, on silloin tärkeä. On hyvä, että joku välittää ja rakastaa ja auttaa eteenpäin. Kuljetaan me rinnalla, kun toinen tarvitsee meitä.

Jeesus Kristus kulkee samaa matkaa kanssamme joka päivä. Hän ei hylkää eikä jätä omiaan oman onnensa varaan. Hän on surun ja kaipauksen keskellä kanssamme. Jumala rohkaisee meitä jatkamaan matkaa. Psalmin 119:105 sanoin:" Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni. Se on valo minun matkallani." Jeesus lohduttaa surun ja kaipauksen keskellä elävää jälleennäkemisen toivolla kerran Taivaan kodissa. Jeesus Kristus on sovittanut rikkomuksemme ja syntimme. Hän on kuoleman voittaja, ylösnoussut Herra ja Vapahtaja. Hän ottaa omansa vastaan Taivaan kodissa ja kirkkaudessa.

"Tie valmis on, voin löytää sen, keskellä kysymyksien, on koottu sirpaleenikin, kämmeneen Herran pieninkin. En pimeään jää yksin, en, on Herra käynyt läpi sen. Hän läsnä on ja ristiltä esteettä näkyy elämä. Ei torju pois hän kysyvää, ei hylkää yhtään etsijää, kun itse hyljättynä hän sai osan sijaiskärsijän. Tie valmis on, voin löytää sen, ja luona Isän sydämen on paikka juuri minulla Isäni lasten joukossa. Tie valmis on ja päässä sen vastaus löytyy ikuinen, ja kerran ehjä ihminen ylistää tietä Kristuksen. Virsi 511.

Anna Liisa Hakulinen
kappalainen