Konfirmaatio Tulosta
Kätesi laske, Herramme,
suojaksi rakkaan lapsemme,
tueksi nuoren sydämen,
vain sinä, Jeesus, tunnet sen.

Kasteessa kutsuit luoksesi,
taas anna, Jeesus armosi,
uskossa auta kasvamaan.
Tee itse työsi kokonaan.

Virsi 236 : 1, 5
alttarilla_konfirmaatiossa_rajattu.jpg
todistusten_jako.jpg

Linkit:
Nuorisotyö
 Konfirmaatio

Suurin osa suomalaisista konfirmoidaan teini-ikäisenä,
yleensä 15-vuotiaana, rippikoulun käynnin yhteydessä.

Konfirmaatio on rippikoulun päätteeksi järjestettävä juhla, jossa tunnustaudutaan omakohtaisesti kristilliseen uskoon. Saatuaan rippikoulussa opetusta kastettu tunnustautuu konfirmaatiossa Jeesuksen seuraajaksi. Hän yhtyy samaan uskontunnustukseen,
jonka vanhemmat ja kummit lukivat hänen kastetilaisuudessaan.

Kuhmossa konfirmaatio järjestetään yleensä sunnuntaina klo 10 messun yhteydessä ja tähän osallistuvat myös jumalanpalvelukseen saapuneet seurakuntalaiset.

Konfirmoitavan kummi tai muu sukulainen voi osallistua nuoren siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa. Konfirmaatio-
messuja on vuosittain 4-5 ja suurin osa niistä on kesällä. Konfirmaatiomessu kestää noin kaksi tuntia.

Konfirmaatiossa nuori osallistuu ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle ja sen jälkeen hän voi käydä itsenäisesti ehtoollisella. Lisäksi hän voi osallistua seurakunnan isoskoulutukseen ja toimia rippileirillä isosena. Täytettyään 18 vuotta hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin. Rippikoulun käynyt voi toimia kummina ja hänet voidaan vihkiä kirkollisesti avioliittoon.

Lisätietoja saat konfirmaatiosta sekä rippikoulu- ja isostoiminnasta oheisista linkeistä.